Rebasing & Reparaties De Saense Tandmeesters

Verzorging en controle

Het is van belang dat u uw gebitsprothese

goed verzorgd en jaarlijks op controle komt

Verzorging

Om er voor te zorgen dat uw kunstgebit er mooi uit blijft zien en zo lang mogelijk meegaat, is het belangrijk deze goed te blijven verzorgen. De volgende stappen helpen u hierbij: 

1. Maak uw gebitsprothese regelmatig schoon. Uw kunstgebit komt in aanraking met veel voedselresten en bacteriën. Daarom is het belangrijk uw kunstgebit na elke maaltijd grondig te reinigen met prothese-reinigingsmiddel en een borstel.

2. Naast het reinigen van uw gebitsprothese, is het ook van belang dat u uw tandvlees van de boven- en onderkaak reinigt. Reinig uw boven- en onderkaak met een zachte tandenborstel.

3. Doe uw gebitsprothese 's nachts uit. Het 's nachts inhouden van de gebitsprothese kan er voor zorgen dat er minder doorbloeding is, waardoor de onderkaak sneller slinkt. Hierdoor kan het gebit losser gaan zitten of gaan irriteren.

Controle

De gemiddelde levensduur van een gebitsprothese is vijf tot acht jaar. Dit is natuurlijk per persoon verschillend. Het kan zijn dat uw kunstgebit langer of korter mee gaat. Wanneer u gebitsprothese los gaat zitten of begint te irriteren, is het van belang dat u zo snel mogelijk een afspraak maakt op de praktijk. Onze tandprotheticus kan het kunstgebit beoordelen en een behandelplan opstellen. Vaak kan de pasvorm met een nieuwe basis hersteld worden, maar er wordt er ook wel eens voor gekozen om een nieuw kunstgebit te maken. 


Wij nodigen al onze patiënten minimaal één keer per jaar uit op controle, in onze praktijk in Zaandam. 

Vragen over een rebasing en reparaties? Vul dan het onderstaande formulier in

Wat patiënten over ons zeggen

Bij De Saense Tandmeesters helpen we patiënten met de volgende behandelingenkunstgebitten, gebitsprotheses, partiële protheses (frameprotheses, plaatprotheses & flexibele protheses) en klikgebitten. Past uw gebitsprothese niet helemaal perfect meer of is deze beschadigd? Geen probleem! Bij De Saense Tandmeesters bieden wij ook een rebasing- en reparatieservice aan. De tarieven van al onze behandelingen zijn sinds 2013 landelijk vastgesteld. Kom nu naar onze praktijk in Zaandam voor gratis advies!

Wilt u weten welke behandeling het beste bij u past?

Klik dan op de button hieronder en doe de online zelftest!
                   

FAQ Verzorging en Controle

Hoe kan ik mijn prothese het beste reinigen?

U kunt uw kunstgebit het beste reinigen met lauw water met (groene) zeep of een speciale prothese tandpasta. Reinig uw gebit na elke maaltijd met lauw water en (groene) zeep. Ook voor het slapen gaan kunt u uw prothese hiermee schoonmaken. Gebruik nooit normale tandpasta of bruistabletten om uw gebitsprothese schoon te maken.

Waarom moet ik regelmatig op controle komen om mijn gebitsprothese te laten controleren?

Bij een kunstgebit kan het zo zijn dat uw kaken in de loop van de jaren gaan slinken. Hierdoor kan de gebitsprothese los gaan zitten en klachten veroorzaken. Wanneer wij het kunstgebit regelmatig controleren kunnen wij deze problemen voorkomen en indien nodig, tussendoor de pasvorm aanpassen (rebasen). Bij De Saense Tandmeesters nodigen wij onze patiënten jaarlijks uit voor controle.