Klikprothese De Saense Tandmeesters

Klikgebit

Een prothese die door middel van implantaten

wordt bevestigd in de mond, noemen we een klikgebit


Bij De Saense Tandmeesters zorgen we voor een klikgebit die aan al uw persoonlijke wensen voldoet

Er wordt vaak voor een klikgebit gekozen als het bot van de kaken zodoende geslonken is dat een gewone prothese geen houvast meer heeft. Er wordt dan ook alleen voor een klikgebit gekozen als de kaak in zoverre geslonken is dat een gewone prothese geen oplossing meer biedt. Een klikgebit kan zowel voor de onder- als de bovenkaak worden gemaakt. Het klikgebit wordt door middel van implantaten bevestigd in de mond. Op deze implantaten worden drukknoppen of staafjes geplaatst. De tandarts of implantoloog beoordeelt op basis van de situatie hoeveel en welke implantaten er geplaatst moeten worden. De gebitsprothese zit vast in de mond en is niet van een echt gebit te onderscheiden. 

In 4 simpele stappen naar uw perfecte Klikgebit

Gratis Advies Intakegesprek De Saense Tandmeesters

1. INTAKEGESPREK

Tijdens het eerste gratis intakegesprek kijken we samen naar de huidige situatie van uw kaken en gebit. Op deze manier kunnen we vaststellen of een klikgebit uitkomst voor u kan bieden. Klik hieronder om direct een afspraak in te plannen:
NU INPLANNEN 
Plan De Saense Tandmeesters

2. BEHANDELPLAN

Vervolgens worden er meerdere afspraken ingepland in overleg met de tandarts of implantoloog, om nauwkeurige afdrukken te maken en het pasmodel te passen. Wij zorgen er ten alle tijden voor dat het klikgebit aan al uw eisen voldoet.
Klikprothese De Saense Tandmeesters

3. DEFINITIEVE KLIKGEBIT

Wanneer de implantaten geplaatst zijn en het klikgebit aan uw wensen voldoet wordt het definitieve klikgebit gemaakt. Wanneer het klikgebit klaar is zullen wij deze op de implantaten bevestigen.
Waarborg De Saense Tandmeesters

4. CONTROLE

Wij nodigen u regelmatig uit voor controle in onze praktijk in Zaandam om te kijken of uw klikgebit nog naar wens is. Problemen met uw klikgebit?U bent altijd welkom op onze praktijk in Zaandam of neem contact met ons op.

Vragen over een Klikgebit? Vul dan het onderstaande formulier in

Wat patiënten over ons zeggen

Bij De Saense Tandmeesters zijn we gespecialiseerd in verschillende vormen van tandtechnici. Onze specialisaties zijn: kunstgebitten, gebitsprotheses, partiële protheses (frameprotheses, plaatprotheses & flexibele protheses), klikgebitten, rebasing en reparaties. Ook hebben wij bij De Saense Tandmeesters veel ervaring met angstpatiënten. Alle tarieven voor de tandheelkundige zorg worden sinds 2013 landelijk vastgesteld. Graag kijken wij samen in de praktijk in Zaandam met u, welke behandeling het beste bij u past. Kom langs of neem contact met ons op.

Wilt u weten welke behandeling het beste bij u past?

Klik dan op de button hieronder en doe de online zelftest!

FAQ Klikgebit

Wat is een klikgebit?

Een volledige gebitsprothese die door middel van implantaten in de mond wordt bevestigd, noemen we een klikgebit.

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kleine metalen schroef die bestaat uit lichaamsvriendelijk titanium en neemt de functie van de tandwortel over. De implantaat wordt stevig in het kaakbot verankerd. Op deze implantaten wordt vervolgens een klikgebit geplaatst.

Plaatsen jullie ook implantaten?

Nee, de tandarts of kaakchirurg plaatst de implantaten.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een klikgebit?

Er wordt dan ook alleen voor een klikgebit gekozen als de kaak in zoverre geslonken is dat een gewone prothese geen oplossing meer biedt. Een klikgebit kan zowel voor de onder- als de bovenkaak worden gemaakt.

Wat kost een klikgebit?

Bijna alle behandelingen worden grotendeels vergoed door zorgverzekeraars. Wel gelden er bij alle zorgverzekeraars verschillende vergoedingen. Check bij uw eigen zorgverzekeraar wat er vergoed wordt. U bent altijd welkom op de praktijk voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Wanneer moet ik mijn klikgebit vervangen?

Een klikgebit gaat gemiddeld vijf jaar lang mee. Het kan wel voorkomen dat een klikgebit tussentijds rebasing nodig heeft.

Hoe vaak moet ik langskomen voor het aanmeten van een klikgebit?

Wij streven ernaar om in vier tot vijf afspraken tot een perfect passend kunstgebit te komen.

Hoe lang duurt het maken van een klikgebit?

Het maken van een klikgebit duurt ongeveer vier tot vijf weken (vier tot vijf afspraken).