Plaatprothese

Wanneer u meerdere tanden of kiezen kwijt bent

wordt er vaak gekozen voor een kunstgebit

Bij De Saense Tandmeesters zorgen we ervoor dat uw plaatprothese aan al uw eisen voldoet

Een plaatprothese is een gedeeltelijk kunstgebit waarbij meerdere tanden en/of kiezen worden vervangen. De plaatprothese is gemaakt van tandvleeskleurig kunsthars waarin de tanden en kiezen zijn verankerd. Het gedeeltelijke kunstgebit rust op het slijmvlies van de mond en kunt u zelf gemakkelijk in en uit de mond nemen. De partiële prothese zit iets minder vast dan een frameprothese, dit komt doordat de plaatprothese geen ijzeren haakjes om de eigen tanden klemt. Bij De Saense Tandmeesters zorgen we ervoor dat de plaatprothese goed vast zit, zodat het niet van uw eigen tanden te onderscheiden is.

In 4 simpele stappen naar uw perfecte Plaatprothese

Gratis Advies Intakegesprek De Saense Tandmeesters

1. INTAKEGESPREK

Tijdens het eerste gratis intakegesprek kijken we samen naar de huidige situatie van uw gebit en kijken we of een plaatprothese een mogelijkheid voor u kan zijn. Klik hieronder om direct een afspraak in te plannen:
NU INPLANNEN 
Plan De Saense Tandmeesters

2. BEHANDELPLAN

Vervolgens stellen wij een behandelplan op en worden er meerdere afspraken ingepland. Tijdens deze afspraken in onze praktijk in Zaandam, zorgen we ervoor dat de plaatprothese aan al uw wensen voldoet en daarnaast comfortabel en pijnloos in de mond ligt.
Partiële prothese De Saense Tandmeesters

3. DEFINITIEVE PLAATPROTHESE

Wanneer het pasmodel van de plaatprothese aan uw eisen voldoet, wordt de definitieve plaatprothese gemaakt. Wanneer de plaatprothese klaar is zal deze uitvoerig worden gepast en doorgesproken.

Waarborg De Saense Tandmeesters

4. CONTROLE

Om ervoor te zorgen dat uw plaatprothese aan onze maatstaven blijft voldoen, nodigen wij u regelmatig uit voor controle in onze praktijk in Zaandam. Problemen met uw plaatprothese? Geen zorgen! De Saense Tandmeesters biedt altijd garantie.

Vragen over een plaatprothese? Vul dan het onderstaande formulier in

Wat patiënten over ons zeggen

De experts van De Saense Tandmeesters voeren de volgende behandelingen uit: kunstgebitten, gebitsprotheses, partiële protheses (frameprotheses, plaatprotheses & flexibele protheses), klikgebitten, rebasing en reparaties. De tarieven van deze behandelingen worden sinds 2013 landelijk vastgesteld. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden. U bent altijd welkom bij onze praktijk in Zaandam.

Wilt u weten welke behandeling het beste bij u past?

Klik dan op de button hieronder en doe de online zelftest!

FAQ Plaatprothese

Wat is een plaatprothese?

Een plaatprothese is een gedeeltelijk kunstgebit waarbij meerdere tanden en/of kiezen worden vervangen. De plaatprothese is gemaakt van tandvleeskleurig kunsthars waarin de tanden en kiezen zijn verankerd.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een plaatprothese?

Wanneer u slechts enkele tanden of kiezen mist is een volledige gebitsprothese wellicht niet noodzakelijk. In dat geval zou u voor een plaatprothese kunnen kiezen.

Wat kost een plaatprothese?

Bijna alle behandelingen worden grotendeels vergoed door zorgverzekeraars. Wel gelden er bij alle zorgverzekeraars verschillende vergoedingen. Check bij uw eigen zorgverzekeraar wat er vergoed wordt. U bent altijd welkom op de praktijk voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Hoe lang gaat een plaatprothese mee?

Een plaatprothese (partiële prothese) gaat gemiddeld 3 jaar mee.

Hoe lang duurt het maken van een plaatprothese?

Wij streven ernaar om in vier tot vijf afspraken tot een perfect passende plaatprothese te komen.