Frank partiele prothese De Saense Tandmeesters

Partiële protheses

Wanneer u enkele tanden of kiezen mist, 

kunt u kiezen voor een partiële prothese

Partiële protheses

Wanneer u slechts enkele tanden of kiezen mist is een volledige gebitsprothese wellicht niet noodzakelijk. In dat geval zou u voor een partiële prothese kunnen kiezen. Bij De Saense Tandmeesters zijn wij gespecialiseerd in drie verschillende partiële protheses: de frameprothese, de plaatprothese en de flexibele prothese. Hieronder vindt u meer informatie over onze partiële protheses.

De drie soorten partiële protheses

Partiële prothese De Saense Tandmeesters

1. FRAMEPROTHESE

Een frameprothese is een gedeeltelijk uitneembare prothese met een metalen basis. De frameprothese kunt u zelf gemakkelijk in en uit de mond nemen. Wilt u weten of een frameprothese bij u past? Klik hieronder voor meer informatie over de frameprothese.
Kunstgebit De Saense Tandmeesters

2. PLAATPROTHESE

Een plaatprothese is een gedeeltelijk uitneembare prothese gemaakt van tandvleeskleurig kunsthars, waarin de tanden zijn verankerd. Wilt u weten of een plaatprothese bij u past? Klik hieronder voor meer informatie over de plaatprothese.
Partiele Prothese De Saense Tandmeesters

3. FLEXIBELE PROTHESE

Een flexibele prothese kan een goed alternatief bieden op de frame- en plaatprothese. De prothese is voor 99 procent vrij van mogelijke allergieën, 100 procent monomeer vrij en klinisch onbreekbaar. Wilt u weten of een flexibele prothese bij u past? Klik hieronder voor meer informatie.

Vragen over een partiële prothese? Vul dan het onderstaande formulier in

Wat patiënten over ons zeggen

De Saense Tandmeesters, gevestigd in Zaandam, is gespecialiseerd in verschillende behandelingen. Patiënten kunnen bij ons terecht voor de volgende behandelingen: een kunstgebit, een gebitsprothese, een partiële prothese (frameprothese, plaatprothese & flexibele prothese), of een klikgebit. Daarnaast bieden wij ook een rebasing- en reparatieservice. De tarieven voor deze behandelingen verschillen. De tarieven van de tandheelkundige zorg worden sinds 2013 landelijk vastgesteld. Wilt u meer weten over de tarieven? Kom langs in de praktijk of neem contact met ons op! 

Wilt u weten welke behandeling het beste bij u past?

Klik dan op de button hieronder en doe de online zelftest!

FAQ Partiële protheses

Wat is een partiële prothese?

Een partiële prothese is een gedeeltelijke prothese die enkele missende tanden of kiezen vervangt.

Hoeveel soorten partiële protheses zijn er?

Bij De Saense Tandmeesters zijn wij gespecialiseerd in drie verschillende partiële protheses: de frameprothese, de plaatprothese en de flexibele prothese.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een partiële prothese?

Wanneer u slechts enkele tanden of kiezen mist is een volledige gebitsprothese wellicht niet noodzakelijk. In dat geval zou u voor een partiële prothese kunnen kiezen.

Wat kost een partiële prothese?

Bijna alle behandelingen worden grotendeels vergoed door zorgverzekeraars. Wel gelden er bij alle zorgverzekeraars verschillende vergoedingen. Check bij uw eigen zorgverzekeraar wat er vergoed wordt. U bent altijd welkom op de praktijk voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Hoe lang duurt het maken van een partiële prothese?

Wij streven ernaar om in vier tot vijf afspraken tot een perfect passende prothese te komen.