Kosten De Saense Tandmeesters

Tarieven

Benieuwd welke kosten er door de verzekeraar vergoed worden?
Bekijk hieronder de huidige tarieven

Benieuwd naar de tarieven voor uw gebitsprothese?

De tarieven van de tandheelkundige zorg worden sinds 2013 landelijk vastgesteld. De laatste tarieven kunt u via onderstaande link bekijken.

Prestatie- en tariefbeschikking tandheelkundige zorg 2020

Bij alle zorgverzekeraars gelden andere vergoedingen.

Bekijk hieronder de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar

Vragen over de tarieven van De Saense Tandmeesters? Vul dan het onderstaande formulier in

Wat patiënten over ons zeggen

De Saense Tandmeesters heeft in totaal al meer dan 50 jaar ervaring in tandtechnici. Wij zijn dan ook expert op het gebied van: kunstgebitten, gebitsprotheses, partiële protheses (frameprotheses, plaatprotheses & flexibele protheses) en klikgebitten. Daarnaast bieden wij ook een rebasing- en reparatieservice aan. De tarieven worden sinds 2013 landelijk vastgesteld. Vraag bij aan uw verzekeraar hoeveel er voor uw vergoed wordt. Graag kijken wij samen met u in onze praktijk in Zaandam, welke behandeling het beste bij u past. Kom langs of neem contact met ons op.

Wilt u weten welke behandeling het beste bij u past?

Klik dan op de button hieronder en doe de online zelftest!

FAQ Tarieven

Wat zijn de kosten per behandeling?

De tarieven van de tandheelkundige zorg worden sinds 2013 landelijk vastgesteld. De laatste tarieven kunt u via onderstaande link bekijken. Prestatie- en tariefbeschikking tandheelkundige zorg 2020. Bij alle zorgverzekeraars gelden andere vergoedingen. U bent altijd welkom op de praktijk voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Wat zijn de kosten voor reparatie en rebasing?

De tarieven van de tandheelkundige zorg worden sinds 2013 landelijk vastgesteld. De laatste tarieven kunt u via onderstaande link bekijken. Prestatie- en tariefbeschikking tandheelkundige zorg 2020. Bij alle zorgverzekeraars gelden andere vergoedingen. U bent altijd welkom op de praktijk voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Wordt mijn behandeling vergoed door de verzekering?

De meeste behandelingen worden grotendeels vergoed door de zorgverzekeraar. Bij alle zorgverzekeraars gelden andere vergoedingen. Vraag bij uw zorgverzekeraar na wat er vergoed wordt. U bent altijd welkom op de praktijk voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Hoe weet ik dat mijn zorgverzekeraar mijn behandeling vergoed?

Bijna alle behandelingen worden grotendeels vergoed door zorgverzekeraars. Wel gelden er bij alle zorgverzekeraars verschillende vergoedingen. Check bij uw eigen zorgverzekeraar wat er vergoed wordt.

Moet ik aanvullend verzekerd zijn om in aanmerking te komen voor een kunstgebit?

Een aanvullende zorgverzekering is niet verplicht. Vraag bij uw zorgverzekeraar na wat de beste optie is.

Waar vind ik de vergoeding van mijn behandeling?

U vind de vergoedingen op de website van uw zorgverzekeraar. Elke zorgverzekeraar kan andere vergoedingen hanteren. De eigen bijdrage die u moet betalen en het eigen risico gelden altijd, bij alle verzekeraars.

Wordt een partiële prothese ook vergoed?

Een partiële prothese wordt niet altijd vanuit de basisverzekering vergoed. Wel is het mogelijk om vanuit een aanvullende verzekering een vergoeding te krijgen. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar.

Welke vergoeding ontvang ik voor reparaties of rebasing?

Reparaties of rebasing voor een volledige gebitsprothese worden voor 90 procent vergoed vanuit de basisverzekering. Heeft u een partiële prothese? Dan wordt dit hoogstwaarschijnlijk niet vergoed vanuit de basisverzekering, maar misschien wel vanuit de aanvullende. Informeer bij uw zorgverzekeraar wat u vergoed krijgt. U bent altijd welkom op de praktijk voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Wat is het verschil tussen het eigen risico en de eigen bijdrage?

Het eigen risico bedraagt het wettelijk verplichte eigen risico van voor de basisverzekering van minimaal €385,-. Dit betekent dat u de eerste €385,- aan zorgkosten zelf betaalt. De zorgverzekeraar betaalt de overgebleven kosten.
Veel tandprothetiek wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Een groot deel wordt dus door de zorgverzekeraar vergoed. Een gedeelte van de kosten betaald u zelf, dit noemen wij de eigen bijdrage.