5 tips voor het onderhouden

van uw kunstgebit

Door tandprotheticus en oprichter van

De Saense Tandmeesters, Olaf Delwig


Hoe u ervoor kunt zorgen dat uw kunstgebit in topconditie blijft

1. Reinig uw gebit met groene zeep

Uw kunstgebit komt in aanraking met veel voedselresten en bacteriën. Wij raden u aan om uw kunstgebit na elke maaltijd schoon te maken. Gebruik voor het schoonmaken van uw kunstgebit enkel een borstel, (lauw) water en wat groene zeep. 

2. Voorkom tandsteen met azijn

Om tandsteen te voorkomen, kunt u uw kunstgebit elke avond voor het slapen gaan in een glas water met azijn leggen. De kalk die op het kunstgebit ontstaat, wordt hiermee opgelost en is de volgende morgen makkelijk van uw gebit af te poetsen.

3. Doe uw gebitsprothese 's nachts uit

Slapen met uw kunstgebit vergroot het risico op het slinken van de onderkaak. Hierdoor kan het gebit losser gaan zitten of gaan irriteren. Slaap zonder kunstgebit en leg deze ‘s nachts in een glas met water en azijn.

4. Gebruik geen(!) bruistablet

Veel mensen gebruiken een bruistablet voor het reinigen van hun kunstgebit. Echter brengt een bruistablet meer schade toe, dan dat het uw kunstgebit schoonmaakt. Gebruik voor het schoonmaken van uw kunstgebit enkel groene zeep of azijn.

5. Laat uw kunstgebit regelmatig controleren en reinigen

Om uw kunstgebit in topconditie te houden adviseren wij uw kunstgebit minimaal één keer per jaar te laten controleren op de praktijk. Daarnaast is het ook mogelijk om uw kunstgebit gratis professioneel te laten reinigen. 

Verzeker nu uw gratis Kunstgebit check-up

Klik op onderstaande button om uw plek te claimen. Na het invullen van uw gegevens nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

"Met de juiste verzorging en controle kunt u minimaal vijf en zelfs tot acht jaar plezier hebben van uw kunstgebit."

Om ervoor te zorgen dat uw kunstgebit er mooi uit blijft zien en in topconditie blijft, is het belangrijk om bovenstaande tips in acht te nemen. Daarnaast is het ook heel belangrijk om regelmatig op controle te komen. Wij nodigen onze patiënten minimaal een keer per jaar uit voor controle op de praktijk in Zaandam. Op dit moment bieden wij ook gratis check-ups aan voor mensen die nog geen patiënt bij ons zijn. Klik op de button hieronder om u aan te melden voor een gratis check-up!

Olaf Delwig heeft al meer dan 1500 patiënten aan een kunstgebit geholpen

Bij De Saense Tandmeesters creëren wij voor onze patiënten alleen gebitsprotheses van hoogwaardige kwaliteit. Wij geloven dat wanneer deze goed worden onderhouden, onze patiënten er heel lang plezier van kunnen hebben. 

Jan en Irma zijn al een aantal jaren klant bij Olaf Delwig en genieten door hun kunstgebit weer vol van het leven.

"Een aantal jaren geleden zochten mijn vrouw en ik een praktijk om een kunstgebit aan te laten meten. We kwamen terecht bij Olaf en zijn sindsdien vaste klant. Wij komen elk jaar met plezier op controle, waardoor ons kunstgebit nog steeds perfect past en er geweldig uitziet!"

Ook een gratis check-up?

Bij De Saense Tandmeesters bent u altijd welkom voor een vrijblijvende check-up, ook als u nog geen patiënt bij ons bent. Klik op de button hieronder voor een gratis check-up!

Wat patiënten over ons zeggen

Is uw kunstgebit toe aan een controle? Kom nu langs voor een gratis check-up!

Gratis check-up

Vul nu het onderstaande formulier in om uw gratis check-up te claimen!


De Saense Tandmeesters in Zaandam

Contactinformatie
De Saense Tandmeesters BV
Zuiddijk 3
1501 CA Zaandam
info@desaensetandmeesters.nl
075 635 39 94
KvK nummer: 80306772
Nederland